inspiration dag 3

Dag 2 - Fortiden hitter med veterantog og Tørning Mølle

Stig på veterantoget i Haderslev og tag på rejse gennem historien. Langsomt tøffer toget gennem landskabet, og I kan stå på perronen og nyde udsigten i godt sommervejr.

Stå af i Hammelev og gå den smukke tur til Tørning Mølle i det kuperede landskab, som istiden skabte for 10.000 år siden. Jeres medbragte frokost nydes ved mølledammen, hvor der er borde og bænke.

Tørning Mølle gemmer på 1.000 års historie. Frem til 1597 huserede og sloges de danske konger og slesvigske grever på og omkring Tørning Borg. Derfra og frem til i dag har vandkraften gjort stedet til et industrieventyr inden for møllevirksomhed. Den spændende historie kan I få ved at besøge møllen, når der er guidet rundtur. 

Dagen rundes af med gåtur tilbage til Hammelev station, hvor veterantoget bringer jer retur til Haderslev.

 

Det er ikke hver dag veterantoget kører, så tjek køreplanen. Lej i stedet en cykel ved Danhostel Haderslev, og nyd skovens dybe stille ro på to hjul til Tørning Mølle.

 

Planlæg turen

  • Køb togbilletter her.
  • Køb picnickurv her.
  • Bestil billetter til rundvisning på Tørning Mølle her.
  • Alternativt: Lej cykler her.
  • Medbring drikkevarer og godt fodtøj.

 

Bemærk: 

Beskrivelserne er vejledende og med forbehold for ændringer i aktivitetsprogrammet. Nogle af aktiviteterne kan være udsolgte eller forekommer kun på udvalgte datoer.

toerning moelle 16
cykeltur damende hindemade